BrugsHundeUdvalget arbejder løbende med at udbyde kurser og træning til klubbens medlemmer. Vi hører gerne fra jer, hvis I er interesseret i, at der bliver udbudt endnu et lignende kursusforløb.
Kontakt Mads Jepsen på bhu@spanielklubben.dk
Der er pt. ingen træneruddannelse ved BHU Januar 2020
Trænerseminar
BrugsHundeUdvalget er i øjeblikket i gang med at afholde et trænerseminar for Spaniel Klubbens nye og eksisterende trænere.
Trænerseminaret består af 4 moduler herunder er der en kort beskrivelse af modulerne. Vi har inviteret to meget kompetente instruktører, som er Line Kollerup Oftedal og Thomas Stokke ind for at give ud af deres erfaringer med hundetræning.
1 modul: Line Kollerup Oftedal fortæller omkring hundens sanser, problemadfærd, basale indlæringsteorier samt praktiske grundøvelser.
2 modul: Thomas Stokke fortæller omkring forholdet mellem hund og fører, hvordan planlægges, udføres og evalueres træning samt praktiske øvelser med hund.
3 modul: Online kursus med Thomas Stokke, hvor der skal udføres øvelser med hund samt feedback.
4 modul: Thomas Stokke fortæller omkring "Hvad gør vi når hunden laver fejl?" samt praktiske øvelser med apportering og søg.
Kom godt i gang med markprøver
Det er det, man ikke kender, der kan virke mest intimiderende. Derfor besluttede Spaniel Klubbens BrugsHundeUdvalg, sig i det tidlige efterår 2017, for at afholde et kursus, der kunne introducere interesserede medlemmer til, hvad det vil sige at gå på markprøve med sin hund. Kurset blev afholdt lørdag, efterfulgt af en markprøve begynderklasse prøve om søndagen, sådan at det var muligt straks at omsætte læring til praksis. Vi har været så heldige, at en af deltagerne har været sød at dele sine oplevelser med os alle.
BrugsHundeUdvalget arbejder på at lave et lignende kursus.
Herunder kan en beretning fra kurset ses.
Kom godt i gang med markprøver
Skrevet af Ejvind Lund
Så kom chancen for at blive ført ind i markprøvens mystikog få afklaret, hvad det går ud på.Weekenden den 21-22/10 var der indbudt til markprøve instruktion og træning om lørdagen samt prøve i begynderklassen om søndagen.Flora (hunden) og jeg mødte op sammen med 9 andre håbefulde og nysgerrige deltagere. Hundenes alder var fra 11 mdr. til 5 år, så det er både for unge samt de lidt ældre.
Vi startede lørdagen med en instruktion til hvad en markprøve er, hundens søg, hundens brug af vinden, samt hvad det er, dommeren kikker efter på en markprøve.
Der blev også trænet lidt i apportering af due inden frokost, hvilket for mig var en fantastisk dejlig ting, da jeg ikke tidligere har kunne få Flora til at tage due.Men med de rette værktøjer kom det på plads, mange tak for det.
Om eftermiddagen forgik træningen i skoven, hvor hund og fører blev sluppet løs i skovbunden med en instruktør i hælene, som kom med gode fif om, hvordan jeg som fører får hunden til at gå som den skal; hvornår jeg skal dreje af og hvornår jeg skal følge med hunden.En dejlig måde at få det lært på, at få fortalt og se hvordan hunden reagerer.
Så kom søndagen med prøve. Vi var fem, der havde tilmeldt os. Da jeg kørte hjemmefra, havde jeg ikke de store forventninger til dagen, men ville tage det som en god gang træning, samt tage ved lære af de andre. Flora og jeg skulle op som nummer to så vi kunne dårligt nok nå at blive nervøse, før vi skulle på. Dommeren kunne nok se at jeg er lidt grøn i det her markprøve noget, og fik fortalt mig, at vi tager det stille og roligt, og får forklaret hvilken retning vi skal gå, samt hvad han gerne vil se hos fører og hund.
Et slip på prøven tog ca. 20 minutter, hvor der efter ca. 15 minutter bliver skudt og der skal apporteres en due.Jeg havde før prøvens start fortalt dommeren at her ville Flora og jeg nok få et problem, men om ikke hun kom med duen. Ikke den flotteste apportering, men hjem kom duen.Det var en meget glad hundefører, der stod i skoven fik at vide, at prøven var bestået.